Nyheter

Bamsegutt – æresborger av Norge!

0

Den nye tv-serien fra den dyptgravende journalisten Tore Strømøy ( best kjent som Tore på sporet ), har tatt norske fjernsynsseere med storm. I serien blir vi kjent med Jan Egil Granfoss ( 60), hans filippinske kone Sansi (38) og deres felles sønn Jan Jan (15)

Serien maler et rørende portrett av en familie som føler seg fanget på Filippinene, etter at Granfoss for 15 år siden rømte fra Norge for å unnslippe barnevernet. Han var på det tidspunktet de reiste ikke klar over at han ville miste barnetillegg og andre økonomiske ytelser fra den norske stat. Alt han står igjen med for å brødfø familien sin ca 13.500 pr måned som han får utbetalt i uføretrygd. For de fleste familier på Filippinene er dette en anselig sum, men det er altså ikke nok til at familien Granfoss er i stand til å holde hodet over vannet.

Erstatningen han fikk utbetalt av staten som kompensasjon for en vanskelig oppvekst ser også ut til å ha forduftet.

Alt familien sitter igjen med er et ønske om penger til å reise hjem til Norge. Disse pengene har det vist seg vanskelig å oppdrive. Noe av årsaken kan være at Granfoss i utstrakt grad har fremmet volds og drapstrusler overfor ansatte i NAV og andre kommunalt ansatte. Det er jo en kjent sak at ansatte i NAV blir truet, og sågar har noen også blitt drept. Tore forteller at Jan Egil er harmløs og misforstått, og legger ikke vekt på dette i serien.

Enkelte har også trukket frem seriens tittel: Ingen elsker Bamsegutt. Vi kan bare anta at det skyldes at Tore ikke anser kjærligheten fra Kona og sønnen som viktig nok. De er jo ikke nordmenn.

Etter at serien ble offentliggjort har det blitt skapt et enormt engasjement rundt flere innsamlingsaksjoner på tjenesten Spleis. I skrivende stund har det kommet inn over 4 millioner kroner som skal gi familien en ny start i Norge. Spleisene ble i helgen riktig nok satt på vent frem til mandag, da det har kommet frem at Bamsegutt for noen år siden ble dømt for overgrep mot seks barn.

Nå ser vi frem til at denne kosebamsen og hans familie finner seg til rette i Norge, og aner at den tunge stunden de har opplevd på Filippinene snart er en saga blott!

 

Velkommen hjem Bamsegutt!

Nyhetshjulet

Julebrus må skifte navn til vinterbrus: Kan virke krenkende.

Forrige artikkel

Kanskje du også liker

Kommentarer

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer i Nyheter