Satire

Ulveflokk vil bli flyttet til Frognerparken- Vi må alle dele på ansvaret.

0

Regjeringen har i samspill med Naturvernforbundet og viltnemnda besluttet at ulver fra slettåsreviret i Elverum skal flyttes til Frognerparken.

Bakgrunnen for den kontroversielle beslutningen er at hele Norge må ta ansvar for å bevare den skjøre ulvebestanden i Norge, ikke bare bygdene. Det sies at det faktisk er hjemmel for dette i den norske grunnloven, paragraf 3.14 som sier: ” Det skal ikke legges for mye ansvar på små tettstrøk vedrørende dyreliv og utmark uten at videre analyser er gjort på om dette kan fordeles på et videre spekter av kongeriket”.

Skulle forslaget som er oppe til høring bli vedtatt er det ventet at hele flokken på 34 dyr vil bli flyttet til Frognerparken iløpet av sommeren. Viltnemnda er tydelige på at Osloborgerene ikke under noen omstendigheter må være til sjenanse for ulven og bes om å holde avstand og respektere ulvens nye revir.

I Norge er vanligvis kjerne områdene for ulv de store skogsområdene i grensetraktene mot Sverige, øst for Glomma i fylkene Hedmark, Akershus, Oslo og Østfold.  Det anslås at bestanden i Norge er på ca 84-86 dyr, der anslagsvis 34 ulv vil bli permanent bosatt i Frognerparken.

Forøvrig til de Osloborgere som er bekymret og redd for ulven: Sist gang en ulv drepte et menneske i Norge, var vi i union med Danmark.

 

Nyhetshjulet

Veganere ønsker forbud mot kjeks formet som dyr.

Forrige artikkel

Trylleformelen som gjør deg 10cm høyere!

Neste artikkel

Kanskje du også liker

Kommentarer

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer i Satire