Tull & fjas

Norge innfører 18-årsgrense på Pepsi Max: Skaper avhengighet.

1

Regjeringen har bestemt at det fra i sommer skal innføres aldersgrense på den populære tørstedrikken Pepsi Max. Dette med bakgrunn i at den populære drikken har vist seg ekstremt avhengighetsskapende.

Pepsi Max er en svært populær kullsyreholdig sukkerfri drikk med colasmak. Daglig konsumeres mange millioner liter av brusen verden over, og Norge er helt i forbrukstoppen.

Hva er grunnen til at så mange føler at de må drikke disse store mengdene med den sukkerfrie herligheten hver dag?

Inneholder Aspartam

Forskere tror de nå har funnet hemmeligheten: aspartam. Aspartam er et kunstig søtningsmiddel som gir drikken sin karakteristiske søte cola smak. Nå mener altså forskere at aspartam også er avhengighetsskapende! Såpass avhengighetsskapende er aspartam, at norske myndigheter ser seg nødt til og innføre 18 års aldersgrense på alle drikker som inneholder dette søtningsmiddelet.

I første omgang er det kun Pepsi Max som blir berørt av lovforslaget. På sikt vil aldersgrensen gjelde alle produkter som inneholder aspartam. Det er ventet at både Sverige og Danmark vil følge etter, og at samme aldersgrense vil bli fastsatt for kjøp og bruk der.

Nyhetshjulet

Mener brunosten fremmer rasisme

Forrige artikkel

Nå må alle verifisere Facebook-kontoen sin med en IQ test

Neste artikkel

Kanskje du også liker

1 kommentar

  1. Er dette tull?

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *