Tull & fjas

Hvithai observert i Oslofjorden – Folk bes om å vise aktsomhet

0

Det ble i helgen for aller første gang observert hvithai i Oslofjorden. Observasjonen ble gjort av en reketråler utenfor drøbaksundet, og folk bes nå om og vise aktsomhet.

At verden er i forandring er det liten tvil om, Og størst forandring er nok kanskje i havene våre. Forandring i Golfstrømmen og en varmere kystlinje, har nå ført til at stadig nye arter finner veien til norskt farvann. Den siste i rekken er nå altså den fryktede hvithaien.

Observasjonen av hvithai i Oslofjorden som ble gjort i helgen forbløffer alikevel havforskere verden over. Ikke det faktum at det er observert hvithai langs kysten av Norge, men at den så tidlig er observert så langt inne i Oslofjorden.

Ber folk om ta forhåndsregler

Norske myndigheter har i samråd med politiet og Statens naturoppsyn gått ut med en advarsel til folk som bor langs Oslofjorden og de som bruker Oslofjorden generelt, om å vise stor aktsomhet. At sommeren står for tur er en stor bekymring sier representanter fra naturoppsynet.

Det er ventet at regjeringen innfører badeforbud i hele eller store deler av Oslofjorden frem til videre undersøkelser er gjort. Det vites ikke om hvithaien som ble observert i drøbaksundet er den eneste.

Kommer du til å la dette styre dine aktiviteter langs fjorden i sommer?

Nyhetshjulet

5 enkle tips til alle som føler at de må hate på Gretha Thunberg

Forrige artikkel

Sylvi Listhaug blir ny rektor ved Livets harde skole

Neste artikkel

Kanskje du også liker

Kommentarer

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *