Satire

Carlsberg i navnestrid om Coronaviruset

0

Samtidig som Coronaviruset raskt sprer seg på verdensbasis, har nå Carlsberg Group varslet et søksmål mot den Mexikanske bryggerigiganten Grupo Modelo, som står bak ølmerket Corona.

Eierene i Carsberg Group hevder seg forbigått i kampen om tildelingen av navnet på Corona-viruset. Kineserene skal ha godtatt budet fra Grupo Modelo, til tross for at dette skal ha vært lavere enn budet fra Carlsberg.

Corona er nå på hele verdens lepper, noe som har en enorm markedsføringsverdi for det Mexikanske ølet. Carlsberg Group mener med dette at de går glipp av store inntekter, og hevder derfor at de har krav på 20% av Mexikanerenes overskudd for 2020.

Coca Cola ønsket å kjøpe rettigheter til flere sykdommer 

Representanter for Carlsberg Group forteller at dette er en helt ny måte å bygge merkevarekjennskap på, og at det derfor er svært viktig å skape presedens i forhold til virus og sykdommer som kan oppstå i fremtiden. Rettsaken skal gjennomføres i april, og det skal være satt av 12 dager til prosessen.

Tidligere skal Coca Cola Company ha lagt inn bud på rettighetene til sykdommer som aids, kreft og migrene uten at de har fått dette godkjent og klarert. Coranaviruset er altså den første epidemien der myndighetene har godkjent å selge et sykdomsnavn til en privat aktør.

Hva tenker du om at private aktører nå kan bygge merkekjennskap på denne måten?

Nyhetshjulet

Folk som drikker alkohol lever lenger!

Forrige artikkel

Metallica bekreftet til Allsang på Grensen!

Neste artikkel

Kanskje du også liker

Kommentarer

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer i Satire