Satire

3 nøtter til Askepott fjernes fra skjermen: Diskriminerende for nøtteallergikere

26

Etter en massiv klagestorm fra tv-seere som føler seg krenket, har NRK nå bestemt seg for å fjerne den populære og tradisjonsrike julefilmen 3 nøtter til Askepott, fra sendeskjemaet.

Begrunnelsen? Filmen virker diskriminerende for nøtteallergikere, og underbygger oppfatningen av stereotype kjønnsroller!

Nøtter til besvær: Askepotts nøtter blir for store å svelge for enkelte.

Må ta hensyn til alle

Sentrale kilder i NRK-ledelsen som nyhetshjulet.no har vært i kontakt med, forteller at 3 nøtter til Askepott oppleves som diskriminerende også for flere grupper i det norske samfunnet:

I tillegg til et stort antall nøtteallergikere som føler seg eksludert, og dermed krenket, har vi også de som mener at 3 nøtter til Askepott er kjønnsdiskriminerende: Askepott utgir seg i en scene i filmen for å være gutt, eller gutteaktig. Dette virker underbyggende i forhold til nordmenns feiloppfatning av stereotype kjønnsroller, og hører ikke hjemme på fjernsyn i 2019, forteller vår kilde i NRK.

Gutt eller jente? Slike spørsmål hører ikke hjemme i 2019, ifølge NRK.

Jula skal være en høytid for alle

Ledelsen i NRK har kommet med følgende uttalelse: “I den vakre og samlende høytiden som julen faktisk er ment å være, så må vi passe på å inkludere alle – også de som av ulike grunner faller utenfor som følge av allergi eller kjønnsforvirring.”

Askepott får så skoen passer!

Viker ikke en tomme

Ledelsen i NRK erkjenner at avgjørelsen om å fjerne den klassiske julefilmen fra sendeskjemaet er kontroversiell, men understreker at valget er tatt for felleskapets beste, og at de ikke vil gå tilbake på avgjørelsen. For å erstatte 3 nøtter til Askepott vil NRK komme til å sende Snømåking minutt for minutt klokken 13.00 på julaften.

Opprinnelig var filmen Peppa Gris feirer jul ment å erstatte Askepott, men også denne filmen måtte vike – av åpenbare grunner.

Oppfatter du den klassiske julefilmen som diskriminerende? Si din mening i kommentarfeltet, og del gjerne saken med dine venner.

Se filmen og døm selv:

Nyhetshjulet

Tallene er klare: Volkswagen-eiere er de værste sjåførene

Forrige artikkel

Ny og unik ost: Laget av bakterier fra nese, navle og armhuler!

Neste artikkel

Kanskje du også liker

26 comments

 1. Nu må fan mæ NRK SKJÆRPE SEG.FORBANNA IDIOTA

  1. At dette er spøk gikk deg bare “poof” rett forbi? 🙂 Beste med slike saker som dette er kommentarfeltene 🙂

  2. Kan være lurt å sjekke kilden før man rive av sæ

 2. Da må vi ikke glemme å nevne:
  Religion, farge, pedagogisk feil leke(r) farge forskjeller, nøtter, melk, griser, hvetemel, korn, pollen, allergi, hørsel og syn osv osv..
  De rike og fattige.
  De som ikke har sin egen bolig og luksus bil i garasjen og hytte på fjellet!
  Ja for meg så ser dette ganske dårlig ut og ikke så mye igjen på lista som kan vises da egentlig og jeg har sikkert glemt masse i tillegg som jeg har glemt i farta.. Så egentlig, så kan og burde NRK og de andre kanalene legges ned, fordi dette vil støte en eller annen uansett og hvordan du ser og vinkler det!

  1. Du skjønte at dette er satire, sant?

 3. Legg ned NRK!!
  Verste drittkanalen som er, hva er vitsen med å sende noe som helst.
  Det er alttid noen som blir støtt uansett.

 4. NÅ MÅ DI PIGEDE GJE SEG!!!!!!!!!

  1. Hvor lettlurte er dere? Om 3 nøtter til Askepott legges ned, betyr det ikke at jula er ødelagt, men endring i tradisjonen vår! Det er utrolig hvordan folk reagerer også!

 5. Håper ikke dette er sant!?!
  Da vil jeg at Paradise hotell skal bli lagt ned fordi det at jentene er tynne og det krenker meg som litt overvektig

  1. SeriøstEr dette mulig. Dårlig spøk da dette er faktisk vært tradisjon i mange år. Mange programmer er fult av Fyll og spetakkel. Skal det være bra…? Jeg bare spørr. Sjelden jeg sier fra men nå gikk dere for langt.

   1. Må nok skuffe deg: dette er ingen dårlig spøk, men tvert imot en ganske god en. 😀

 6. Huff – her var det mange lettlurte.

 7. Nei no må dokker gi dokker, kan jo like så godt slutte å lage filmer og serier og julefilmer fordi det er et eller annet som noen vil føle seg ”truffet” av, i over halvparten av filmer så er det jenter som kler seg som gutter og omvendt og det kan hende det er nøtter på bordene i filmer eller noe annet. Uansett hva det er i filmer så er det noen som ikke liker ting ved de. For meg så er det rett og slett idiotisk å si at dere ikke skal vise det noe lenger.

 8. Helt enig. Galskapen har ingen ende.

 9. Så dåke ska ødelegge jula våres pga folk som e allergisk mot nøtte? Då syns eg at dåke ska berre slutte med alt som e på tv, vekk med reklamer og gå tilbake i tid, for då sleppe dåke å krenke nåken..

 10. Nei ærlig talt skal dere ta bort en av de to beste julefilmene, som garantert mange av oss gleder seg til å se på julaften hvert år, kun fordi det er med noen nøtter? Det er jo ikke akuratt som om de som har nøtt allergi blir allergisk av å se nøtter i en film !! Blir for dumt !! Hvorfor skal vi forandre på våre tradisjoner, for at andre skal “trives” ?!

  1. Ja ikke sant? Og vi har jo mye reklamer om peanøtter?!! Hvorfor i huleste skal vi fjerne en film som blir vist kun en gang i året å ikke reklame som blir vist på tv hver eneste dag? Hærlighet, latterlig! Latterlig!

   1. Du KAN ikke ha lest dette innlegget uten å oppfatte at det er satire?

    1. En skulle virkelig tro du hadde rett, men… 😀

 11. Fantastisk satire!!! Kjempevittig! Traff virkelig kjernen av dagens folkesjel, på grunt farvann. Og jeg elsker Askepott

 12. Gikk nesten på denna – men når alternativet ble snømåking snømåking snømå….
  Artig å fyre opp sarte naive sjeler !
  Hilsen askepott-fan

 13. Heilt utruleg at så mange ikkje forstår at dette er spøk og tull og tøys!

 14. Om dette stemmer så boikotter eg NRK for godt, då har dei et stort problem, herligste filmen som virkei gir mange juleglede, dette er jo rett og slett trist.

 15. Jeg krever svart skjerm når statsministeren taler på TV. Hun er så velfødd og feit, og det krenker meg som aldri klarer å bli mer enn en sylslank fyr.

 16. Jag ville just rekommendera filmen till mina svenska vänner. Själv är jag från Östtyskland och har sett filmen sedan 1974. Varje år väntar jag med spänning på den, fast jag har sett den många gånger. Det har också varit jättebra att lära sig lite norska på detta sätt.
  När jag läste den här artikeln, trodde jag det var ett aprilskämt.
  Det får inte vara sannt! En diskriminering för nötallergiker? Det kan väl inte vara farligt att hålla en not i handen!
  Vad då med jägarna och räven? Skulle man inte förbanna dem för att inte diskriminera veganerna? Och diskriminerar man inte dem som lider av celaki när det visas duvornas mat, tex spannmål?
  Man kan tolka något diskriminerande i vad som helst, om man vill. I mina ögon ör det feltolkning.
  Mångfald och tolerans är viktigt. Jag tycker det är inte något bra beslut som norsk TV fällde och hoppas att det kommer att upphävas snart.
  För alla som saknar filmen vill jag tipsa tysk TV. Filmen heter “Drei Haselnüsse für Aschenbrödel” och kommer att visas drygt 10 gånger på olika program under julen.
  Förresten hoppas jag att vi aldrig ska ha en sådan diskussion i Tyskland.
  God jul till er alla.

 17. Ola Dunk! At det går an! Vet ikke om man skal le eller gråte….

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer i Satire